Victor Campenaerts ziet nieuwe concurrent voor Van der Poel: “Zou hen graag eens zien sprinten”

door: AVL
Victor Campenaerts
Afbeelding bron: Photonews

Na de degradatie uit de World Tour in 2022, kroop Lotto Dsnty vorig seizoen uit zijn dal. Komend jaar wil de Belgische ploeg zijn opmars verder zetten.

Een belangrijke rol in herrijzenis van Lotto Dsnty is weggelegd voor Arnaud De Lie. Het 21-jarige toptalent ontpopte zich vorig seizoen tot de absolute sterrenner van het team met onder meer een tweede plaats in de Omloop Het Nieuwsblad en de overwinning in de Famenne Ardenne Classic.

Dit jaar wil De Lie nog meer overwinningen achter zijn naam schrijven en zich ook laten opmerken in de klassiekers. Een ambitie die zeker haalbaar moet zijn volgens ploegmaat Victor Campenaerts, die in een interview met Wielerflits vol lof was over de ‘Stier van Lescheret’.

"Ik denk dat er geen enkele ploeg is die nog denkt dat Arnaud de Omloop niet kan winnen", aldus de voormalige Werelduurrecordhouder. "De manier waarop hij vorig jaar in de Omloop Het Nieuwsblad reed, zegt genoeg. Nu zou ik hem in alle koersen behalve Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix al bij de grootste favorieten rekenen."

Campenaerts gelooft dat De Lie zich stilaan ook kan meten met de absolute wereldtop, genre Mathieu van der Poel. "Als Arnaud in topvorm is, dan zijn er weinig renners die hem eraf kunnen rijden. En als ze hem meenemen… Ik zou hem graag eens tegen Mathieu van der Poel zien sprinten dan. Dat zal spectaculair worden."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24