Vuelta-baas laat zich uit over deelname Jonas Vingegaard: “Ik kon mijn ogen niet geloven”

door: AVL
Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo-Visma verraste deze week vriend en vijand met het nieuws dat Jonas Vingegaard na zijn triomf in de Tour de France ook de Vuelta zal bekampen.

Jumbo-Visma leek voor de Vuelta aanvankelijk vol in te zetten op Primoz Roglic, die eerder deze zomer ook al de Giro won. De Nederlandse ploeg kiest er nu echter voor om op twee paarden te wedden door ook kersvers Tourwinnaar Jonas Vingegaard naar Spanje te sturen.

De aanwezigheid van Jonas Vingegaard in de Vuelta zorgt uiteraard voor een enorme populariteitsboost voor de Spaanse rittenkoers. Koersdirecteur Javier Guillen was dan ook helemaal in de wolken toen Jumbo-Visma het nieuws mededeelde. 

"Toen ze me het nieuws vertelden, kon ik mijn ogen niet geloven", aldus een lyrische Guillen bij Carrusel Deportivo. "We hadden niet verwacht dat Vingegaard zou deelnemen, want niemand had bevestigd dat hij zou komen."

"Aan het begin van het jaar hadden ze mij wel verteld dat hij de Vuelta zou rijden, maar ik geloofde het niet", vervolgt de Spanjaard. "Ik ben verrast, want zijn benen moeten erg vermoeid zijn na een zeer zware Tour."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24