Waarschuwing voor Mathieu van der Poel: “Met Van Aert weet je nooit”

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel is ongetwijfeld de winnaar van het duel met Wout van Aert in 2023. Veel koersen gewonnen, maar ook twee wereldtitels.

2023 was een gigantisch sterk jaar voor Mathieu van der Poel. In Tabor zal hij in februari van volgend jaar wellicht voor zijn zesde wereldtitel rijden op het WK veldrijden.

“... net als zijn derde regenboogtrui in een jaar tijd, na Hoogerheide en Glasgow. Tabor zou een mooi dessert zijn. Hij is wel wereldkampioen op de weg, hè. Een crosser! Met alles erop en eraan dan nog”, klinkt het bij Paul Herygers in De Zondag.

Al verdween Van der Poel na zijn wereldtitel wel snel, een bewuste keuze. “Het is niet dat Van der Poel na Glasgow nog met de allergrootste inzet gekoerst heeft. Hij heeft groot gelijk. Alleen zo kan je een lange carrière hebben.”

Toch geeft Herygers Van der Poel ook een waarschuwing. “Hij zit daarvoor in de ideale ploeg, die hem zijn zin laat doen. Van der Poel is dus een klant voor Tabor, waar het in 2015 voor hem allemaal begon. Ik denk dat hij naar die dag uitkijkt, al moeten we altijd afwachten. Met Van Aert weet je nooit.”