Wie wordt de kopman op het WK wielrennen? Bondscoach spreekt klare taal

door: MAB
Afbeelding bron: Photonews

Het WK wielrennen vindt dit jaar plaats is Wollongong, Australië en gaat daar van 18 september tot 25 september. Na de voorbije prachtprestaties van enkele Belgen dit voorjaar heeft bondscoach Sven Vanthourenhout belangrijke knopen door te hakken.

Het parcours in Wollongong lijkt er eentje te worden die op het lijf geschreven is voor sprinters, maar wordt afgewisseld met de nodige hellingen. Dat biedt perspectieven voor Remco Evenepoel, die zondag zijn kunnen etaleerde in La Doyenne. 

Vorig jaar was Wout Van Aert de autoritaire kopman van de Belgische delegatie, maar daar zou nu verandering in kunnen komen. "Daar is geen twijfel over mogelijk", vertelde de bondscoach in de podcast Wuyts en Boonen. "Coureurs die Luik winnen, dat zijn natuurlijk ook de kalibers die wereldkampioen kunnen worden."

"Maar daarvoor moet je wel eens een koers van dit kaliber winnen om daarvoor in aanmerking te komen .We gaan niet meer met Wout als enige kopman naar het WK zoals vorig jaar. Dat was al mijn plan voor het exploot van Remco. Als beiden in september het niveau van nu halen, kunnen we met een sterk verhaal naar Australië trekken."