Wout van Aert doet vol vertrouwen verder: “Dat kan veranderd zijn ondertussen”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert pakte opnieuw vrij gemakkelijk de zege in de cross. Nu was hij in Essen de beste. Vandaag staat hij in de sneeuw van Val di Sole.

Tweede cross, tweede zege voor Van Aert. Ook in Essen pakte hij de bloemen. Toch moest hij er behoorlijk diep voor gaan. Van Aert had gerekend om wat op spaarmodus te rijden, maar met de fikse loopstroken was dat helemaal niet mogelijk.

“Van dit soort veldritten genoot ik als kind al op tv”, zegt Van Aert aan Het Laatste Nieuws. “Maar in de praktijk zijn ze niet altijd zo eenvoudig als ze lijken, hoor. Uiteraard zocht ik een tempo waarmee ik me niet helemaal kapot zou fietsen. Maar zeker door die loopstroken voel ik mijn benen nu wel. Ik zal niet in het voordeel zijn morgen.”

Vandaag wordt in het Italiaanse Val di Sole in de sneeuw gereden. Van Aert pakte zaterdagavond nog het vliegtuig richting Milaan. In het verleden was dat niet zijn ding, op ijs en in de sneeuw. “Maar dat kan ondertussen veranderd zijn. Het wordt zeker speciaal”, besloot Van Aert.

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws met de gratis app van Redactie24