Wout van Aert geeft verklaring voor opvallende actie tijdens laatste Touretappe

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar was donderdag de grote winnaar in de zesde etappe van de Tour de France. Hij won niet alleen de rit maar beroofde ook Wout van Aert van zijn gele trui.

Ondanks het feit dat van Aert er niet in geslaagd is zijn gele trui te behouden, eiste hij toch opnieuw een hoofdrol op. Onze landgenoot verraste vriend en vijand en ging vol in de aanval. Na een offensief van maar liefst 140 km werd van Aert uiteindelijk toch gepakt, op zo'n 11 km van de finish.

In een interview met Het Nieuwsblad gaf van Aert een verklaring voor zijn opvallende actie. “Ik probeerde mee te zitten in een grote vlucht. Dat was niet gemakkelijk, want je valt heel hard op in die trui. Toen ik toch een kloof kon slaan, waren we slechts met drie renners samen. Op dat moment had ik al zoveel krachten verspeeld dat er naar mijn gevoel geen weg meer terug was en dat ik het beter kon proberen."

Hoewel van Aert zijn gele trui kwijt is blikte hij toch tevreden terug op zijn prestatie en wil hij zich nu volop focussen op het behouden van de groene trui.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24