Wout van Aert haalt stevig uit naar Jasper Philipsen: "Iedereen heeft het kunnen zien"

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert mengde zich donderdag nog eens in de massasprint, maar werd door Jasper Philipsen bijna de hekken in gereden. Van Aert haalde dan ook stevige uit naar Philipsen. 

Van Aert sprintte op gelijke hoogte van Philipsen, maar moest inhouden toen die richting de dranghekken kwam. Philipsen werd tweede, maar werd door de jury teruggezet in de uitslag. Van Aert eindigde toch nog zesde. 

"Ik denk dat iedereen het wel heeft kunnen zien. Philipsen sluit mij opnieuw in, net als vorig jaar. Hij heeft daar een slechte gewoonte in", haalde Van Aert achteraf stevig uit richting Philipsen bij Sporza. 

"Het was niet zo gevaarlijk omdat ik nog aan de remmen kon. Maar als je zo naar de hekken gaat, dat snap ik niet goed." 's Ochtends had Philipsen nog een waarschuwing gekregen van de UCI omdat hij de dag ervoor ook al van zijn lijn afweek. 

"Ik ben vooral gelukkig dat ik recht gebleven ben. Maar het is vooral aan de jury. Als zij deze toestanden blijven goedkeuren, dan maakt me wel kwaad." De jury greep dus in en zette Philipsen terug van plek twee naar 107.