Wout van Aert of Jasper Philipsen: bondscoach voor heel moeilijke keuze op WK

door: BVDO
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen heeft het voorbije jaar stevige stappen vooruit gezet. Dat zal ongetwijfeld zijn gevolgen hebben voor de WK-selectie.

Remco Evenepoel krijgt acht namen naast zich op het WK op de weg in Glasgow. Bondscoach Sven Vanthourenhout lijkt die acht namen al helemaal op orde te hebben. “Wel, om heel eerlijk te zijn: al die namen zitten nu al in mijn hoofd. Op eentje na zijn ze daar ook allemaal van op de hoogte”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Een ander paar mouwen is de ambities, want met bijvoorbeeld Wout van Aert en Jasper Philipsen zit je met twee renners die min of meer hetzelfde profiel hebben. “Jasper neem je niet mee om bidons te halen of op kop te rijden, dat is duidelijk. Hij heeft een status verworven waardoor hij op een WK een bepaalde rol verdient. En je hebt gelijk: Philipsen is iemand die voor een stukje het profiel van Van Aert benadert.”

Daar heeft Vanthourenhout al met Van Aert en Philipsen over gesproken. “Ik maak me sterk dat we daar de juiste afspraken over kunnen maken en dat dat geen probleem hoeft te zijn.”