Wout van Aert kan er niet mee leven, maar: “Toch een compliment”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert krijgt meer en meer de bijnaam ‘de nieuwe Poulidor’. Vaak grijpt hij immers naast de zege en wordt hij stilaan de eeuwige tweede.

Op het WK wielrennen in Glasgow was het opnieuw van dat voor Wout van Aert. Onze landgenoot moest nog maar eens tevreden zijn met een tweede plek. “Ik zou liever niet met die bijnaam met pensioen gaan, maar aan de andere kant: van Poulidor vergeten ze vaak hoeveel koersen hij wel heeft gewonnen”, klinkt het bij onze landgenoot in Het Laatste Nieuws.

Die vele ereplaatsen peppen Van Aert naar eigen zeggen nog meer op om er extra hard voor te gaan. Hij ziet zichzelf dan ook zeker niet als eeuwige tweede. “Het is uit de context getrokken door die reeks op de kampioenschappen: bijna altijd een medaille, maar geen goud. Ik ben al vaak geklopt door iemand die die dag net iets beter is.”

Al heeft dat ook te maken met hoe hij blijft rijden. “Dat ik vaak tweede word, is omdat ik altijd koers tot op de streep. Andere jongens kunnen niet de eeuwige tweede genoemd worden, want als ze voelen dat ze niet kunnen winnen, doen ze geen moeite meer en laten ze lopen. Wat die ingesteldheid betreft, beschouw ik die bijnaam als een compliment.”