Wout van Aert niet te spreken over Belgische ploegmaats

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert moest afgelopen zondag vrede nemen met een tweede plaats in de Wereldbekercross in Benidorm. Van Aert delfde het onderspit tegen zijn eeuwige concurrent Mathieu van der Poel.

Wout van Aert wil de nederlaag zo snel mogelijk van zich afschudden en legt zijn focus vanaf nu volop op het WK veldrijden in Hoogerheide op 5 februari. Van Aert hoopt vooral dat tegen dan de neuzen van de Belgische renners opnieuw in dezelfde richting staan.

Op het BK veldrijden van vorige week ontstond er namelijk een kleine rel tussen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Wout van Aert zou naar verluidt niet gediend geweest zijn met het gedrag van zijn landgenoten. Ook bondscoach Sven Vanthourenhout hoopt dat de situatie snel opgelost wordt.

"Wout wil zich concentreren op het WK. Hij wil rust om zich heen", aldus Sven Vanthourenhout bij Het Laatste Nieuws. "Ik wil volwassen gedrag. Die twee hoeven geen beste vrienden te zijn, maar ik wil een normale sfeer aan tafel. Het is tijd om dit los te laten."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24