Wout Van Aert ontsnapt aan de dood tijdens training deze week: "Echt schrijnend"

door: MRO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout Van Aert is aan de dood ontsnapt eerder deze week. Die straffe onthulling doet Jan Bakelants, die op het moment dat Van Aert aan de dood ontsnapte met hem aan het trainen was in Nederland.

Het voorval deed zich dinsdag voor en wordt door Jan Bakelants onthuld in 'Wielerclub Wattage' op VRT. Bakelants reed tijdens een training met Van Aert en Soete op de weg in plaats van op het fietspad en een betonmixer reed hem bijna dood.

"Als je niet op het fietspad rijdt, dan neemt de gemiddelde Nederlander het recht al eens in eigen hand. We draaiden ergens weg en we begonnen op een plaats te rijden. Er lag een fietspad naast, maar dat was niet echt aangepast voor snelheden van 40 à 45 km/u en dus reden we op de weg", aldus Bakelants in 'Wielerclub Wattage'.

"Na 5 minuutjes hoorde ik 'tuut' en op dat moment kwam er een betonmixer van 20 ton langs gereden. Zoals het een echte wegpiraat betaamt, deed die de deur dicht terwijl hij aan het toeteren was."

"Wout reed op dat moment naast Soete en hij reed Daan natuurlijk de kant in want anders was onze wilde weldoener allicht ten hemel gevaren. Vorig jaar was het corona dat bijna belemmerd had dat Wout ging starten, dit jaar was hij bijna dood."

"Hij lag er bijna onder, het was echt schrijnend", blikt Bakelants terug. "Ik denk niet dat je dat soort acties in het verkeer kunt ondernemen. Ook al vind je dat je in je recht bent."