Wout van Aert reageert op de excuses van Jasper Philipsen na incident in de sprint

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen heeft zich geëxcuseerd bij Wout van Aert voor zijn sprint in de zesde etappe. Van Aert heeft intussen ook gereageerd. 

De jury was hard voor Jasper Philipsen afgelopen donderdag. Hij werd van de tweede plaats teruggezet naar de 107de nadat hij in de sprint een manoeuvre maakte richting Van Aert. Die moest in de remmen gaan om niet in de hekken te vliegen. 

Op zijn sociale media heeft Philipsen zijn excuses aangeboden. "Ik wil me verontschuldigen bij Wout van Aert. Ik wou hem absoluut niet insluiten of hem bewust richting de dranghekken duwen."

"Zoals elke sprinter ben ik super competitief en wil ik elke sprint winnen maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner. Als sprinters zijn we al het gevaarlijkste onderdeel in het wielrennen, maar ik zou nooit bewust op een manier rijden dat anderen in gevaar zou brengen." 

Intussen heeft Wout van Aert ook gereageerd op de excuses van Philipsen.  "Excuses aanvaard", schreef hij met een duimpje in de reacties. Case closed dus.