Wout van Aert spreekt klare taal: “Mensen trekken die conclusie”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert wou dit jaar schitteren in de Ronde en in Roubaix. Het lukte hem echter niet om één van de twee te winnen.

Wout van Aert zet zijn zinnen elk jaar op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Koersen die een stevige toevoeging kunnen zijn aan zijn palmares.

“Maar dat wil niet zeggen dat het niet goed genoeg is als ik ze niet win. Ik spreek voor het seizoen uit dat ik die koersen wil winnen en veel mensen trekken daar de conclusie uit: als het niet lukt, is het ook meteen mislukt”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Op die manier werkt het niet voor Van Aert en dit jaar zette hij dat zelf extra in de verf met een straffe quote. “Dat is niet het uitgangspunt waarmee ik de rest van mijn carrière wil koersen. Daaruit kan je wel uit afleiden dat ik een beetje klaar was met die kritiek, dat het binnen in mij wat aan het broeden was. Ik schrok er zelf van dat het er zo uitkwam”, zegt hij over de uitspraak dat hij “just niks moet”.

Die uitspraak is ondertussen een eigen leven gaan leiden. Zelfs ministers gebruiken ze in hun interviews. “Ja, dat is allemaal wat groter geworden dan ik had gedacht. Maar het is een motto dat goed bij mij past.”