Wout van Aert stuurt waarschuwing de wereld in: “Zal niet lang meer duren”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Het begint eentonig te worden in Engeland. Wout van Aert loodste Olav Kooij naar zijn vierde zege in de Tour of Britain.

Vier ritten en evenveel overwinningen voor Olav Kooij van Jumbo Visma in de Tour of Britain. Met de hulp van lead-out Wout van Aert. “Het is ook wel eens lekker om zelf achterover te leunen en te genieten van de prestaties van het team”, zegt Wout van Aert bij Cyclingnews.

“Het is heel leuk om de hele tijd succesvol te zijn. Dat werkt wel bij het opbouwen van een band. We zijn die hier aan het opbouwen, omdat we nog niet zoveel samen hebben gekoerst. Een paar keer samen in België hooguit.”

En het einde is nog niet in zicht. “In een grote ronde kan dit wel goed uitpakken, als Olav onze kopman is in de vlakke ritten. Hij heeft de potentie om uit te groeien tot een van de beste sprinters ter wereld.”

Lang zal dat niet meer duren. “Ik denk eigenlijk dat hij dat misschien al wel bijna is. Hij heeft de snelheid en zal de komende jaren nog een veel grotere motor krijgen, gezien zijn jonge leeftijd.”