Wout Van Aert wint Kristallen Fiets met straatlengte voorsprong en krijgt lovende woorden toegeworpen van Primoz Roglic

door: CDC
zieke van aert win kristallen fiets.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Wout Van Aert heeft zoals verwacht de Kristallen Fiets gewonnen, een prijs toegekend aan de beste renner van het afgelopen jaar, georganiseerd door Het Laatste Nieuws. De prijs werd uitgereikt door Primoz Roglic die vol lof was over de winnaar.

Van Aert haalde dubbel zoveel punten als zijn dichtste achtervolger. Niemand kwam dus in de buurt van Van Aert, zoals verwacht, want hij domineerde het wielerseizoen als nooit tevoren. Jammer genoeg kon de renner zelf niet aanwezig zijn op de uitreiking. Hij was immers ziek.

Nochtans was er een speciale gast uitgenodigd. Niemand minder dan Primoz Roglic, ondertussen ook een groot kampioen in het wielrennen. Die was erg lovend over de winnaar van de avond. Hij apprecieert zowel Van Aert als mens en als vriend, maar ook als profrenner.

Over het seizoen was hij ook duidelijk: "Ik moet niet verwijzen naar wat voor een uitstekende renner hij is en hoeveel wedstrijden hij won, Ik wil ook zeggen dat hij een super aangenaam mens is, bescheiden en eerlijk. Hij is een soort idool voor mij." Tot Van Aert zei hij dan ook: "Blijf wie je bent."