Zelfzekere Mathieu van der Poel wil jacht maken op Wout Van Aert

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag is de Tour de France alweer toe aan zijn vierde etappe. Onze landgenoot Wout van Aert draagt tot nader orde nog steeds de gele trui. Zijn eeuwige concurrent Mathieu van der Poel tracht hier echter zo snel mogelijk verandering in te brengen.

Mathieu van der Poel hield zich in de eerste drie etappes van deze Tour, al dan niet bewust, vooral op de achtergrond. Nu de ritten in Denemarken er echter opzitten, is de Nederlander vastberaden om zo snel mogelijk terug naar de voorgrond te treden.

In een interview met Sporza gaf van der Poel alvast blijk van hoge ambities. Hij hoopt zijn goede benen zo snel mogelijk terug te vinden en richt zijn peilen nu op de Roubaix-rit van woensdag. Een etappe die hem normaal gesproken op het lijf geschreven is.

Ondanks een achterstand van 20 seconden op Wout van Aert in het algemene klassement aast van der Poel ook nog steeds op de gele trui. "Er is nog veel mogelijk voor geel. Iedereen binnen een minuut maakt zeker nog kans. Ik probeer sowieso voor ritten te gaan, maar 20 seconden in een Roubaix-rit is niet veel", zo vertelt een zelfverzekerde Mathieu van der poel.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24