Zoals niemand dat kan: Jasper Philipsen onthult dé unieke kwaliteit van Mathieu van der Poel

door: JDH
van der poel philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen kan tijdens de Tour de France opnieuw rekenen op Mathieu van der Poel als laatste man voor de sprint. De Belg heeft dan ook lovende woorden voor de wereldkampioen. 

Vorig jaar mocht Jasper Philipsen vier keer zegevieren in de Tour de France en ook de groene trui mee naar huis nemen. Dat dankzij Mathieu van der Poel, die zich ontpopte tot uitstekende lead-out. 

Philipsen onthult waarom Van der Poel zo'n goede lead-out is. "Het moment waarop je denkt dat zijn werk erop zit, juist dan heeft Mathieu nog een extra versnelling in huis om het nog vijftig à honderd meter langer te rekken", zegt hij bij HLN. 

"Daarmee snijd hij de benen van de concurrentie af." Dit jaar wordt het extra speciaal omdat Van der Poel de wereldkampioen is. Een wereldkampioen die zich opoffert voor een sprinter zie je ook niet ieder jaar. 

"Al kan ik dat ook niet constant van Mathieu eisen. Er wordt altijd rekening gehouden met het bredere teambelang. Mathieu schikt zich daar eenvoudig naar", stelt Philipsen nog.