Zorgen voor Uijtdebroeks door komst Roglic? Dit plan heeft BORA-hansgrohe

door: BVDO
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

BORA-hansgrohe maakte de komst van Primoz Roglic officieel bekend. Het is uitkijken of dit geen probleem wordt voor Cian Uijtdebroeks.

Bij BORA-hansgrohe zijn ze blij met de komst van Roglic. “Na het vertrek van Peter Sagan is dit een nieuwe mijlpaal voor de ploeg”, zegt manager Ralph Denk in een mededeling van de ploeg. “Primoz is een van de beste renners ter wereld, dus we zijn enorm trots en gelukkig.”

Door de mogelijke fusie van Jumbo Visma en Soudal-QuickStep werd het allemaal wat gemakkelijker voor BORA-hansgrohe. “We willen de Tour winnen. Het is een leuk gevoel om nu een echte kanshebber te zijn en hopelijk zal dat de hele ploeg een duwtje geven”, klinkt het.

Maar wat met Cian Uijtdebroeks? “Dit verandert volgens mij niets. Cian is een zeer groot talent. We zijn heel blij met wat we samen al hebben bereikt en hoe we samen zijn gegroeid. Volgens mij is de komst van Roglic belangrijk voor Cian. Ze hebben dezelfde persoonlijkheid, dezelfde winnaarsmentaliteit. Primoz kan een rolmodel zijn voor Cian.”