Hugo Sigal toont zich van zijn harde kant: Hij haalt stevig uit

door: LHX
Hugo Sigal in 'Het Huis'
Afbeelding bron: VRT

Vanaf 15 december is de jaarlijkse Winterrevue van Theater Elckerlyc weer te zien. Dit jaar wordt de cast versterkt met Hugo Sigal.

Singles, een album, de Winterrevue... Hugo Sigal is volop aan het timmeren aan zijn zangcarrière zonder Nicole Josy. Ook is hij onlangs te gast geweest in 'Het Huis' en voert hij als peter actie voor de organisatie Stop Alzheimer.

Het lijkt daardoor wel alsof hij tegenwoordig overal te zien is. Op de interviews die hij doet en de muziek die hij uitgeeft, krijgt hij massaal veel warme reacties. Toch is er hier en daar ook kritiek: sommige mensen vinden dat hij zijn verhaal stilaan wel genoeg gedeeld heeft.

Voor die critici heeft hij een duidelijke boodschap: "Ik lees het gewoon niet", zegt hij resoluut in een interview met Het Laatste Nieuws. De reden is simpel: hij beheert zelf zijn Facebookpagina en Instagramprofiel niet.

Hij beseft dat een artiest in deze tijd de sociale media broodnodig heeft. "Maar ik heb gezegd: 'Ik heb geen zin om dingen te lezen van mensen die gefrustreerd zijn.'"

Voor hem is het duidelijk waar zijn prioriteiten liggen. "Ik ben geen 76 jaar geworden om bullshit te lezen. Sorry voor de uitdrukking, ik heb daar geen zin in."

"En dan denk ik: het zijn die mensen die met een probleem zitten. Want zij kunnen niet verdragen dat iemand gelukkig is en dat iemand zijn verhaal doet", klinkt het. "Veel plezier met het negativisme dat jullie uitstralen. Bij ons zal het altijd positief zijn." Dat is gesproken!