Karen Damen eerlijk over teleurstelling bij K3: "Was nooit de bedoeling"

door: LHX
Karen Damen
Afbeelding bron: GoPlay

Als jong meisje was Karen Damen een ongelofelijk fuifbeest. In de jaren negentig werkte ze zelfs een tijd in de Carré. Het is daar dat ze Niels William, de bedenker van K3, ontmoette.

"Wij zijn aan de praat geraakt en we zijn goede vrienden geworden", vertelt Karen Damen op MNM over Niels William. "Na een jaar of twee zei hij: 'Zeg, ik zou een groepje willen beginnen met drie meisjes, wil je niet meedoen?'"

Eigenlijk wilde ze in die tijd zoals Alanis Morisette solo op het podium staan met haar gitaar of piano en in het Engels zingen. Toch ging ze in op Niels Williams voorstel. "Wij wilden de Vlaamse Spice Girls zijn", zegt ze. "Wij hadden niet alle drie hetzelfde aan." Hun eerste hit, 'Wat ik wil', was dan ook helemaal niet gericht op kinderen.

"Bij 'Heya mama' bleek dan dat dat toch wel heel hard aansloeg bij kinderen, en dan hebben we daar verder op ingespeeld. Maar het was nóóit de bedoeling om een groepje voor kinderen te worden."

In het begin vond Karen dat wel wat vervelend. "Ik had zoiets van: wacht, dit was niet mijn bedoeling. Maar ik dacht: tja, dat is een leuk opstapje. Zo leer ik mensen kennen en geraak ik in het wereldje. Een jaartje of twee K3 en dan kan ik iets anders gaan doen. Maar het is een opstapje van 18 jaar geworden en ik ben er zeker niet rouwig om."