Kato van ‘The Starlings’ vindt het erg: “Niemand mag zich daarvoor schamen”

door: PMN
Afbeelding bron: Instagram @katomusic

Kato Callebaut van ‘The Starlings’ is een voorbeeld voor velen. Ze wist via een aangepaste levensstijl zomaar even vijftien kilo te verliezen.

“Er bestaat geen wondermiddel. Zelf heb ik lang verschillende diëtisten afgeschuimd, omdat ik me niet goed in mijn vel voelde”, legt Kato uit in Story. 

“Maar louter calorieën tellen en regelmatig eten werkte niet voor mij. Ik kreeg net een obsessie voor eten en het probleem werd erger. Later bleek dat ik een autoimmuunziekte heb, mijn schildklier werkt te traag, waardoor ik makkelijk aankom.” 

“Veel mensen vragen me hoe ik mijn huidige eet- en bewegingspatroon volhoud, maar voor mij is het een manier van leven. Ik weeg me trouwens nog maar zelden. Of ik nu vijftig of vijfenzestig weeg, ik wil vooral gezond en gelukkig zijn.”

“De laatste jaren ben ik zelfverzekerder geworden en voel ik weinig schaamte over mijn lichaam, iets wat niemand zou mogen hebben. Vroeger noemden ze me te dik, nu vinden ze me te mager en verwijten ze me dat me nog weinig aan van die commentaren. Mensen die anderen willen kwetsen, zijn vaak zelf ongelukkig.”