Metejoor in tranen door wat hij ziet: "Komt even binnen"

door: LHX
Metejoor in 'Een echte job'
Afbeelding bron: VTM

Metejoor is één van de bekende Vlamingen die momenteel in 'Een echte job' te zien zijn. Hij loopt een tijd stage in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt om te ervaren hoe het is om in de zorg te werken.

Wanneer Metejoor in 'Een echte job' langsgaat bij Patrick, een comapatiënt op de afdeling revalidatie, raakt dat hem erg. "Heel Vlaanderen denkt waarschijnlijk: een comapatiënt ligt, heeft een zuurstofmasker op. Maar dat was bij Patrick niet." Patrick zit namelijk recht en maakt voortdurend rusteloze bewegingen.

Toch is hij in vegetatieve toestand, wat betekent dat hij zich helemaal niet meer kan uitdrukken. Het doet Metejoor pijn om hem te zien. "Dat was voor mij het zwaarste moment tot dan toe", getuigt hij.

Hij kan zijn tranen niet bedwingen en trekt zich even terug op de gang om te bekomen. Wat hem het hardst raakt, zijn de foto's van Patricks leven die aan de muur hangen. "Je ziet foto's van een man die feest met zijn gezin en zijn vrienden, die uitstapjes maakt", zegt Metejoor. "Dat komt even binnen."