VTM

Nathalie Meskens helemaal van slag: "Sloeg in als een bom"

door: LHX
Een echte job
Afbeelding bron: VTM

Op 1 januari wordt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Een echte job' uitgezonden. Daarin steken Kürt Rogiers, Nathalie Meskens, Celine Van Ouytsel, Kamal Kharmah en Stephanie Planckaert de handen uit de mouwen.

De vijf kersverse verpleegkundigen komen na een intensieve spoedcursus terecht op verschillende afdelingen. De heftigste is ongetwijfeld die van Nathalie Meskens: zij gaat aan de slag op de afdeling kinderoncologie.

"Die allereerste briefing sloeg in als een bom", horen we haar zeggen in een preview. "Ik voelde dat ik heel erg reageerde op de leeftijden van de patiënten: van 16-jarigen tot baby's van een paar weken oud. Ik zat op mijn stoel en dacht echt dat ik er niet meer af zou geraken."

(Lees verder onder de video.)

Ook Kamal wordt al meteen op de proef gesteld. Bij hem op de spoedafdeling wordt een man binnengebracht na een zwaar fietsongeval. 

"Mijn eerste patiënt vond ik wel spannend", vertelt hij. "Mijn hartslag begon te stijgen en ik begon alle powerpoints door mijn hoofd te halen."

(Lees verder onder de foto.)

Kamal Kharmach
Afbeelding bron: VTM

Kürt Rogiers start zijn stage op de afdeling abdominale transplantatie. Daar herstelt een patiënt van een nieuwe nier. Stephanie Planckaert en Celine Van Ouytsel ontfermen zich dan weer zelfverzekerd over de zorg van hun eerste patiënten op de afdelingen thoraxheelkunde en brandwonden.

Stephanie Planckaert
Afbeelding bron: VTM