Miguel Wiels getroffen door zwaar verlies tijdens 'The Masked Singer': "Wat sta ik hier in godsnaam te doen?"

door: LHX
TMS_S3_afl12_Champignon_Miguel_Wiels.jpg
Afbeelding bron: VTM

Week na week stond Miguel Wiels in 'The Masked Singer' te springen in zijn champignonnenpak. Toch worstelde hij tegelijkertijd met een groot verdriet.

Hoewel Champignon van alle deelnemers aan 'The Masked Singer' het vrolijkste figuurtje was, was de opnameperiode voor Miguel Wiels allesbehalve vrolijk. Op 18 december overleed zijn vader immers op 76-jarige leeftijd.

Aan Dag Allemaal geeft hij toe dat dat bijzonder moeilijk was. "In de week dat je vader begraven wordt vrolijk op een podium staan huppelen in dat Champignon-pak, dat viel me zwaar", zegt hij.

Wat het nóg zwaarder maakte, was dat hij tegen zijn dichte familie niets kon zeggen over zijn deelname het programma. Zo moest hij op een dag de begrafenis regelen en vervolgens meteen naar de opnames vertrekken.

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik een moment heb gehad dat ik als Champignon klaarstond om te zingen, maar dacht: man, mijn papa is net dood, wat sta ik hier eigelijk in godsnaam in dit onnozele pak te doen?", vertelt hij. Toch slaagde hij erin om het uiteindelijk van de positieve kant te bekijken. "Ergens hielp het ook wel om mijn zinnen te verzetten", klinkt het.