Pommelien Thijs razend op 'Humo': Weekblad zegt haar waar het op staat

door: PMN
Pommelien Thijs Zomerhit show 3
Afbeelding bron: VRT

Pommelien Thijs is razend. Ze is bijzonder kwaad op het weekblad Humo.


 

Pommelien is niet eens met wat er staat in het interview dat ze had met Humo. De 22-jarige zangeres haalt dan ook fel uit.

“Ik denk dat het fijn is als we allemaal nog eens de regels van het citeren herhalen”, steekt Pommelien van wal op haar Instagram Stories. 

Pommelien zei in dat interview dat ze de diagnose ADHD gekregen heeft. “Ik praat daar niet vaak over”, klinkt het bij haar. “Dat heeft de nodige context nodig en dat is in de media moeilijk.”

“Ik heb ook gezegd dat de diagnose mij context geeft waardoor ik wat milder ben in het leven. Dan maken we daar niet van ‘Ik heb ADHD en ben dus niet verantwoordelijk voor mijn daden’. Dat heb ik niet gezegd, zou ik ook niet zeggen en daar sta ik niet achter.”

Humo-hoofdredacteur Bart Vanegeren reageert bij Het Laatste Nieuws op de uithaal van Pommelien. “De tekst van het interview is door Pommelien nagelezen en goed voor publicatie bevonden.”

“Covers zijn echter een redactionele aangelegenheid, die worden niet op voorhand gedeeld met de geïnterviewden. Zoals gebruikelijk hebben we hiervoor uit de goedgekeurde tekst en foto’s geplukt.”

Het gaat om dit gedeelte uit het interview van Pommeline die vertelt over leven met ADHD. “Door die diagnose viel alles op z’n plaats. Ik dacht: oef, misschien kan iedereen - ikzelf inbegrepen - nu wat meer mildheid opbrengen voor mijn chaos. (...) Ik weet nu dat ik soms niet echt verantwoordelijk ben voor mijn gedrag. Ook dat geeft rust.”