Volgende keer dan tóch The Starlings op het Songfestival? Ze hebben een duidelijke boodschap

door: LHX
The Starlings - Tom Dice en Kato Callebaut
Afbeelding bron: Photonews

The Starlings wilden vorig jaar ontzettend graag op het podium van het Eurovisiesongfestival staan, maar het mocht niet zijn. In 'Eurosong 2023' verloren ze nipt van Gustaph.

The Starlings leken de perfecte kandidaten voor het Songfestival, maar uiteindelijk zagen ze hun deelname aan hun neus voorbijgaan. Het was Gustaph die met de overwinning ging lopen. 

Nu, iets meer dan een half jaar later, blikken ze op Radio2 terug op het avontuur. Ze moeten daarbij toegeven dat het een erg stresserende ervaring is geweest.

"Ik persoonlijk had heel veel stress bij de Belgische voorrondes", zegt Tom Dice. "We zijn intussen al 15 jaar bezig en dan is het erg confronterend dat je jezelf nog eens moet bewijzen."

"Meedoen aan het Songfestival is iets anders. Daar krijg je de kans om je muziek met een groot internationaal publiek te delen." Hij en Kato Callebaut hebben dan ook een duidelijke beslissing genomen over een eventuele deelname in de toekomst. "We willen graag gaan, maar doen niet meer mee als het met voorrondes is", klinkt het resoluut.