Wow! Hugo Sigal krijgt prachtig nieuws

door: LHX
Hugo Sigal in 'Het Huis'
Afbeelding bron: VRT

Sinds het overlijden van zijn geliefde Nicole Josy zet Hugo Sigal zich in tegen de ziekte van Alzheimer. Dat heeft nu mooie resultaten opgeleverd.

Nicole Josy stierf dan wel na een val van de trap, maar los daarvan was ze al een hele tijd ziek. Ze leed aan de ziekte van Alzheimer.

Omdat Hugo, ook na haar overlijden, mee wil werken aan "een toekomst zonder alzheimer", is hij ambassadeur van de Stichting Alzheimer Onderzoek. De afgelopen maand riep hij mensen op om een 'vergeet-mij-niet-speldje' te kopen en zo het wetenschappelijke onderzoek te ondersteunen.

(Lees verder onder de post.)

"Het speldje is symbool voor de strijd tegen alzheimer en drukt uit dat we mensen die getroffen worden door deze ziekte nooit zullen vergeten", deelde hij enkele weken geleden op Instagram. "Elk verkocht speldje draagt bij tot de financiering van onderzoek."

Het lijkt erop dat zijn oproep wel degelijk een verschil heeft gemaakt. De actie heeft immers maar 100.000 euro opgeleverd.

Hugo is overdonderd. "Ik ben iedereen enorm dankbaar, want een toekomst zonder alzheimer is weer een stukje dichterbij gekomen", reageert hij aan Het Laatste Nieuws.