Jet heeft nieuws over Rob de Nijs, die lijdt aan parkinson: “Zo gaat het nu met hem”

door: PMN
Rob de Nijs
Afbeelding bron: Photonews

Rob de Nijs (81) verschijnt niet meer in het openbaar. Zestig jaar lang stond hij op de planken. De zanger lijdt al vijf jaar aan parkinson.

Voor Rob de Nijs en zijn vrouw Jet was 2023 een horrorjaar. Rob zweefde een paar keer tussen leven en dood. Zoon Julius (12) werd in het ziekenhuis opgenomen met een blindedarmontsteking. Alsof dat nog niet genoeg was overleed ook de de moeder van Jet op 93-jarige leeftijd.

Jet vertelt in Dag Allemaal hoe het nu met haar gezin gaat. “Vorige week bedacht ik me plots dat ik me eigenlijk wel heel goed voel. Rob is alweer een tijdje thuis.”

“Het ziektebeeld van Rob is stabiel. En stabiel is prachtig. Er zijn geen griezelige dingen meer gebeurd."

“Tja, dan ben je al snel een gelukkig mens. Ik ontvang veel liefde en warmte van Rob, daardoor heb ik een manier gevonden om met de hevigheid van de ziekte om te gaan. Het zal alleen maar slechter worden, maar we plukken de dag en hebben het goed met z’n drieën.’

Rob verschijnt niet meer in het openbaar. “Hij komt de deur niet meer uit”, licht Jet verder toe. “Alles gebeurt hier thuis. Al zit nu wel weer in m’n achterhoofd: het kan zomaar in één keer voorbij zijn. Een leven zonder Rob. Dat zou verschrikkelijk zijn.”