Rob de Nijs en zijn vrouw Jet hebben belangrijk besluit genomen: “Hij gaat ook richting de terminale fase”

door: PMN
Rob de Nijs
Afbeelding bron: Photonews

Rob de Nijs vierde op tweede kerstdag zijn verjaardag. De zanger is 81 jaar geworden. Hij en z’n vrouw Jet hebben een belangrijk besluit genomen.
 

Rob de Nijs kampt al jaren met de ziekte van Parkinson. De zanger zit in de laatste fase van zijn leven. Dat blijkt uit wat zijn vrouw Jet zegt aan AD.

“Rob zit in een palliatieve fase, gaat richting de terminale fase”, citeert Story haar. “Waar heeft een mens dan behoefte aan? Aan warmte, nabijheid. Liefde, tegen iemand aan kunnen liggen, elkaars hand vasthouden.”

Sinds kort kunnen Jet en Rob weer naast elkaar in bed slapen. De zorgwinkel zorgde voor een oplossing. Er werd een koppelbed geleverd. Dat wordt aan het ziekenhuisbed vastgezet en het matras loopt een stukje door.

“We zijn er elke dag zo intens dankbaar voor, we zijn gewoon weer samen. Hoeveel verpleegtechnische handelingen ik ook voor hem uitvoer, in dat bed ben ik weer zijn vrouw.”

Rob en Jet hebben ook een belangrijk besluit genomen. “We hebben heus medische afspraken gemaakt. Reanimeren hoeft niet meer en er wordt wel behandeld, maar niet langdurig beademd.” 

“Maar elke keer als een arts vraagt of hij het nog acceptabel vindt, zegt Rob dat hij het leven nog prachtig vindt. En dat meent hij.”