Vrouw van zieke Rob de Nijs heeft trieste update

door: LHX
Rob De Nijs
Afbeelding bron: Photonews

Anderhalf jaar geleden gaf zanger Rob de Nijs zijn afscheidsconcert in Amsterdam. Hoe gaat het intussen met hem?

De 81-jarige Rob de Nijs lijdt aan de ziekte van Parkinson. Het laatste jaar is erg zwaar geweest voor hem en zijn vrouw Jet.

Die laatste vertelt aan de Nederlandse krant AD dat Rob tegenwoordig 24 uur per dag volledig afhankelijk is van zorg, op alle facetten. Daarnaast zijn er het afgelopen jaar ook enkele crisismomenten geweest.

Zo werd hij eind april in het ziekenhuis opgenomen, nadat ademhalingsproblemen en longembolieën hem bijna fataal werden. In oktober moest hij opnieuw opgenomen worden.

Er staat ten huize De Nijs tegenwoordig een ziekenhuisbed in de woonkamer, want de zanger kan de trap niet meer op. Bovendien zit hij tegenwoordig in een verblijfsrolstoel. 

Hoe hij zijn dagen vult? Hij kijkt vooral televisie. "Rob kijkt graag naar documentaires. Soms ook naar de meest krankzinnige moordmysteries", aldus Jet.

Voor lezen ontbreekt hem tegenwoordig de concentratie. Naar muziek luisteren doet hij nog wel graag. "Maar hij kan het zelf niet meer opzetten. Ik kan hem de afstandsbediening geven, maar gebruik die maar eens als je een tremor hebt."