Toestand van Rob de Nijs gaat snel achteruit: “Hij is inmiddels echt een zieke man”

door: ASX
Rob de Nijs
Afbeelding bron: Photonews

In juni gaf Rob De Nijs zijn afscheidsconcert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Noodgedwongen, want bij de zanger werd de ziekte van Parkinson vastgesteld. Het allerlaatste optreden van Rob werd op 15 december uitgezonden op de Nederlandse zender NPO 1.

Dat optreden laat heel wat collega’s en fans van de Nederlandse artiest niet onberoerd. “Een emotionele rollercoaster. Wat een grootheid!!”, twittert Frans Bauer. “Bedankt Rob de Nijs!”

Ook Trijntje Oosterhuis, die een gastoptreden verzorgde tijdens Robs afscheidsshow, heeft niets dan lovende woorden voor Rob. “Ik vind het knap dat hij voor zichzelf is blijven staan. Hij heeft veel meegemaakt, hij weet hoe het is om jezelf te behouden. Daar kunnen veel mensen nog iets van leren”, vertelt de voormalige Songfestivalkandidate aan RTL Boulevard.

Helaas gaat de gezondheidstoestand van Rob ondertussen steeds sneller achteruit. In VROUW Magazine getuigt zijn vrouw Jet openhartig over de laatste verwikkelingen, die allesbehalve rooskleurig zijn. “De liefde die we nu samen hebben, is: verstrengeld zijn. Naast elkaar liggen in plaats van seks te hebben. We zitten eigenlijk in een stuk rouw nu”, vertelt Jet. “Rob is inmiddels echt een zieke man...”