Banken in het oog van de storm: Deze spaarrekeningen brengen het meeste op

door: MRO
bankrekening spaarrekening geld
Afbeelding bron: Pixabay

Terwijl de rente de afgelopen maanden fors is gestegen en banken nu 3,25% krijgen voor het geld dat ze bij de ECB plaatsen, blijft de intrest op onze spaarrekening laag. De bankensector zit daardoor in het oog van de storm.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) maande de bankensector aan om de intrest op spaarrekening sneller te verhogen. Staatssecretaris Alexia Bertrand spreekt luidop over een hogere minimumrente.

2 procent intrest

Toch is er een spaarrekening waar je nu al 2 procent intrest kan krijgen, zo blijkt uit de vergelijking op spaargids.be. De Santander Consumer Bank Vision Max geeft een basisrente van 0,80% en een getrouwheidspremie van 1,20%. Er is wel een addertje onder het gras: je moet minstens 125.000 euro op de spaarrekening plaatsen.

1,5 procent intrest

Er zijn enkele spaarrekeningen waar je in totaal 1,5% intrest krijgt. Dat is zo bij de Aion Bank Extended, bij de Argenta Groeirekening waar je maximum 500 euro per maand mag storten en bij MeDirect Fidelity Sparen.

Als je geld op een gereglementeerde spaarrekening plaatst, moet je geen belastingen betalen op de eerste 980 euro intrest die je krijgt.