Kritiek op politieoptreden tijdens La Boum 2 groeit: "Vanuit mensenrechten erg bedenkelijk"

door: MRO
La Boum
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdag liep La Boum 2 in Ter Kamerenbos volledig uit de hand. Op het internet circuleren beelden van hardhandig optreden van agenten. Minister Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat het optreden van de agenten onderzocht wordt.

Op verschillende filmpjes is te zien dat agenten burgers wel bijzonder hard lijken aan te pakken. Er komt dan ook heel wat kritiek op. 

"Denken dat dit soort ingrijpen - alsof het de zwaarste soort hooligans zijn - ten goede bijdraagt, is fundamenteel verkeerd. Ook vanuit mensenrechten erg bedenkelijk. En ja, politiemensen hebben een aartsmoeilijke job. Ik ken er veel", reageert Groen-parlementslid Jeremie Vaneeckhout.

Voormalig Kamervoorzitter Siegfried Bracke vindt dat dit politieoptreden in het parlement moet besproken worden. "Na al wat ik hier heb gezien over het politieoptreden in Brussel denk ik dat een écht parlementair debat hier aangewezen is."

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zegt dat de beelden geanalyseerd worden. "Geweld ten aanzien van politie kan niet, ook disproportioneel geweld van de politie ten aanzien van mensen tolereren we niet."

"We bekijken alle beelden die op sociale media circuleren en analyseren of de tussenkomst van de politie aangepast was aan de situatie", schrijft ze op Twitter.