Professor snoeihard voor regering-De Croo na La Boum 2: "Kijk in eigen boezem"

door: MRO
La Boum
Afbeelding bron: Photonews

Bert Blocken is professor bouwfysica (KU Leuven/TU Eindhoven). Hij is kritisch voor het coronabeleid in ons land. Hij richt zich tot minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

Professor Bert Blocken zag dat ook de tweede editie van het festival La Boum in Ter Kamerenbos volledig uit de hand liep. Hij keurt La Boum niet goed, maar stelt wel dat bijeenkomsten voor de jeugd al lang veilig kunnen worden georganiseerd.

Hij haalt een uitspraak van minister Annelies Verlinden aan waarin zij vertelt dat ze beseft dat het zwaar is, maar dat het te vroeg is om samen te komen.

"Onzin. Niet te vroeg, veel te laat. Zo gaat men publiek niet mee krijgen. Kan al lang veilig & georganiseerd, maar de regering heeft niets gedaan voor de jeugd. Nul", reageert professor Blocken op Twitter.

"For record: we verdedigen niet La Boum en co. Ontoelaatbaar. Ons punt: de regering heeft 14 maanden gehad om veilig bijeenkomsten voor jeugd te organiseren, maar heeft welgeteld niets/nul gedaan. Dan krijg je dit dus. Self-inflicted. Kijk in eigen boezem."