Mathias Vergels laat zijn goed hart zien: "Ik wil me daar volledig voor inzetten"

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathias Vergels, acteur en zanger, laat zijn goed hart nog maar eens zien. Hij wil zich in de toekomst meer inzetten voor daklozen en dat doet hij op een speciale manier.

Hij is recent peter geworden van daklozenorganisatie "Brothers of Solidarity". De organisatie kookt iedere week verse maaltijden voor daklozen in Brussel en ze helpt mensen in de Vlaamse rand met hun financiële problemen.

Vergels is al langer bezig met de problematiek. "Ik ben de afgelopen jaren regelmatig in Brussel rond geweest om 's nachts maaltijden uit te delen met kleine en grote organisaties. Soms maakte ik thuis zelf soep en reed ik met mijn thermossen naar Brussel", zegt de Thuis-acteur in Radio 2.

Als nieuwe peter van de organisatie heeft hij dan ook een belangrijke oproep aan de politici: "Help die mensen, alstublieft! Vorige week kwam ik een meisje van amper drie jaar tegen op straat. Ze had geen eten, geen drinken. Ik heb zelf een zoontje van bijna anderhalf jaar oud. Dat kwam wel binnen.   Wij proberen zoveel mogelijk mensen te helpen, maar hier moet echt iets structureels veranderen".