Bart De Wever houdt zijn hart vast: "Ons hele eindejaar is onder voorbehoud"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever (N-VA) houdt als burgemeester van Antwerpen zijn hart vast. Hij hoopt dat de corona-cijfers spoedig dalen, want de huidige stand van zaken dreigt strengere maatregelen te veroorzaken en de eindejaarsfeesten in het water te doen vallen.

"Je kan verstrengde maatregelen helaas niet uitsluiten. Ons hele eindejaar is onder voorbehoud. Het spijt mij dat ik dat moet zeggen", stelde De Wever op ATV. 

"Alles wat we gepland hebben, past binnen de huidige maatregelen. We doen het erin passen, maar het is een hels werk. De winter in Antwerpen zal er niet uitzien zoals de vorige winter. Er zal geen ijsbaan zijn, er zal geen winterbar zijn, maar er zullen andere dingen zijn, die passen binnen de corona-maatregelen. Ik leef op de hoop dat we het allemaal kunnen realiseren, maar wel met het sombere realisme dat het anders zou kunnen zijn."

Corona-curve

"Als je op dit moment naar de groei van de curve kijkt, ziet het er niet goed uit. Hopelijk is het binnen veertien dagen weer anders, dankzij de nieuwe maatregelen. Ik hoop niet dat we het breekpunt bereiken waarop we allerlei dingen waar mensen naar uitkijken, moeten afzeggen", aldus De Wever.