"België moet de scholen onmiddellijk sluiten"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Voor een Belgische arts die in Londen werkt, is het duidelijk: de scholen moeten onmiddellijk dicht. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts sluit zulke drastische maatregelen niet uit, maar wil toch vooral de scholen openhouden en uitbraken geval per geval bekijken.

Igor Fierens werkt als kinderarts in het Royal London Hospital, het grootste ziekenhuis van de Britse hoofdstad. "Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom België nog geen scholen heeft gesloten, nu de Britse variant ook bij jullie opgedoken is. Kinderen raken gemakkelijker besmet. Ik ben geen viroloog, maar bij deze variant moet je wel extra maatregelen nemen, anders schieten de cijfers weer spectaculair de hoogte in", waarschuwt hij in Het Laatste Nieuws.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil echter niet overhaast te werk gaan. "Het zou echt een beetje gek zijn om vast te stellen dat men bij één besmetting op één school, ook al is het met de Britse variant, per definitie onmiddellijk overgaat tot een volledige sluiting. Dat is soms misschien wel met een kanon schieten op een mug. Zorg ervoor dat je op grond van een lokale analyse ook lokale maatregelen neemt. Het is precisiewerk", zei Weyts op VTM.

"Ik wil de scholen maximaal openhouden. Maar we zijn ook verantwoordelijk en hebben in het verleden onze verantwoordelijkheid genomen. Als er drastische veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden, zijn we daar altijd toe bereid."