Biostaticus Geert Molenberghs waarschuwt: “Zal totale ramp voor ons land zijn”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

We zien de eerste lichtpuntjes in de dagelijkse coronacijfers. Het lijkt er dus op dat de lockdown zijn werk aan het doen is.
 

"De positiviteitsratio - het aandeel geteste mensen dat werkelijk besmet blijkt - daalt eveneens, maar doet dat zéér traag”, blijft Biostaticus Geert Molenberghs bezorgd klinken in Het Laatste Nieuws.  

“In alle provincies zijn er nog maar een paar procenten af. Zo test in Luik nog steeds bijna één op de twee positief. Voor heel het land gaat het om 27 op de 100 - een bijzonder hoog percentage waarover ik bezorgd blijf."

Voor versoepelingen vindt Molenberghs het nog veel te vroeg. “Te gulzig heropenen zou gewoon onverstandig zijn, daarvoor zijn de cijfers, vooral in Franstalig België, nog te hoog. Komt er nu opnieuw een doorstart in het aantal besmettingen, dan is de situatie niet meer te beheersen."

“Winnen de verkondigers die menen dat een lockdown niet werkt, dan voorspel ik de totale ramp. Hopelijk houdt de regering ditmaal het been stijf, tot de cijfers werkelijk tot een serieus laag niveau zijn gedaald."