Burgemeester draait zijn kar bij titelviering Club Brugge: “Je eigen verantwoordelijkheid”

door: BVDO
club brugge
Afbeelding bron: Photonews

Het tweede titelfeestje van Club Brugge kon nu plots wel op de appreciatie van de burgemeester rekenen, terwijl het opnieuw helemaal niet coronaproof was.

Vrijdag had de Brugse burgemeester Dirk De fauw nog heel veel kritiek op de viering die Club Brugge donderdagavond na het behalen van de titel had gehouden.

Zondagavond was dat niet zo, terwijl toen ook 2.000 supporters de titel vierden zonder zich aan de coronamaatregelen te houden. Eerder op de middag was dat ook al het geval geweest toen de spelersbus bij het stadion aankwam.

De burgemeester klonk nu opeens heel anders "Ik geef toe dat het niet altijd even coronaveilig was, maar dat is iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid", zei hij in een reactie.

"Wij als stadsbestuur hebben aangedrongen om afstand te houden en mondmaskers te dragen. Maar je moet niet hardhandig ingrijpen op een moment dat veel mensen samen zijn, enkel en alleen om het feit dat ze geen mondmasker dragen."

Ook kapitein Ruud Vormer deed zijn duit in het zakje. "Dat hier kritiek op gaat komen? Er is altijd kritiek. Mensen hebben een uitlaatklep nodig. Ze doen dit op deze manier en dat begrijp ik volkomen. Je wordt niet altijd kampioen. Mensen willen genieten", klonk het bij de Nederlander.