Coronacijfers stagneren: Geert Molenberghs weet welke nieuwe verstrenging nodig is

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers zakken niet meer verder. Het aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisopnames lijken op een plafond te zitten. Zijn er dan nieuwe maatregelen nodig om dit probleem op te lossen?

De grens van 800 nieuwe besmettingen per dag, dat is het cijfer door de regering opgelegd om te versoepelen, lijkt nog ver weg. Vandaag zaten we nog vlot boven de 2.000 nieuwe besmettingen.

“Reken op januari”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs aan Het Laatste Nieuws. “Hoe langer deze stagnatie aanhoudt, hoe meer dit vooruit schuift in de tijd. Maar als we blijven hangen, moeten we denken aan nieuwe maatregelen. Zoals het beperken van het internationale verkeer, maar dat is sneller gezegd dan gedaan.” 

Waar alles in maart begon met reizen lijkt ook nu het internationale verkeer het grote probleem. “In het noorden van Antwerpen met Nederland, de twee ‘Limburgen’ en zeker ook de grens met Luxemburg. Laat het land Luxemburg nu net de slechtste leerling van Europa zijn. Hetzelfde verhaal zie je in West-Vlaanderen met de Franse grens. We moeten toch opletten met internationaal reizen.”