Dedecker hard voor Vandenbroucke: "Ik denk dat u iedereen nog wil opsluiten"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke flink op de korrel genomen in de Kamer naar aanleiding van de strengere coronamaatregelen.

Dedecker is burgemeester van Middelkerke en bijzonder boos omdat er geen supporters aanwezig mogen zijn op het BK veldrijden in zijn gemeente.

"Mijnheer de premier, ik hoor u hier zeggen dat de wielrenners en alle sporters moeten boeten omdat de hooligans van de voetbalwereld hun manieren niet houden. U vindt dus dat als een kind in de klas stout is, de hele klas moet worden gestraft."

"Mijnheer Vandenbroucke, ik luister ook naar experts die zeggen dat er buiten geen gevaar is, dat men een tot vijf kansen op duizend heeft om buiten besmet te worden. Waarom moet men dat kind met het badwater weggooien?"

"Ik heb gevraagd waarom men met tienduizenden mag rondlopen op de Meir, in de Nieuwstraat of in de Kapellestraat in Oostende of op de zeedijk, maar niet op een sportwedstrijd, in open lucht, op het strand, in de duinen. Wat is uw uitleg daarvoor?"

Mijnheer Vandenbroucke, wat is de weg naar de vrijheid? Vandaag is 85,5 % van alle +65-jarigen en 41 % van de hele bevolking al geboosterd. Ik denk dat u iedereen nog wil opsluiten. Dat is uw probleem", aldus Jean-Marie Dedecker.

Altijd mee? Download gratis onze app