Deze beperkingen wil men opleggen aan mensen die zich niet laten vaccineren

door: BVDO
coronavaccin
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Wie het coronavaccin weigert, zou daar wel eens fikse gevolgen van kunnen dragen. Dat zei CD&V-voorzitter Joachim Coens in ‘De Afspraak’.

De vaccinatiecampagne draait nog steeds niet op volle toeren, al lijkt er stilaan schot in de zaak te komen. Volgens CD&V-voorzitter Joachim Coens moeten er voordelen zijn voor wie zich liet vaccineren, maar niet vroeger dan dat iedereen de kans kreeg om zich te laten inenten.

“Ik denk niet dat je mensen kunt verplichten om zich te laten vaccineren, maar ik denk dat er op termijn, als je de kans hebt gehad, wel consequenties moeten en zullen zijn”, zei Coens die bevestigde dat daarover al nagedacht wordt.

Voordelen kunnen niet, voordat iedereen de mogelijkheid had om zich te laten vaccineren. “Ik denk dat het belangrijkste is: eerst en vooral moet je de kans krijgen om gevaccineerd te worden. Als je spreekt over bestraffing, zonder dat je de kans hebt gekregen, dat is iets anders”, aldus Coens.

De voorzitter van CD&V noemt ook enkele voordelen die je zou kunnen krijgen. “Maar als iedereen de kans heeft gekregen om gevaccineerd te zijn, en sommigen hebben dat niet willen doen, dan denk ik dat daar consequenties aan verbonden kunnen worden. Zoals wat betreft tewerkstelling of misschien buitenlandse reizen.”