Heel wat meningsverschillen over vierde prik tegen corona

door: STS
Vaccin - vaccinatie
Afbeelding bron: Photonews

De vaccinatiecampagne was in Vlaanderen een groot succes: 93,7% kreeg minstens één dosis, 93,1% werd volledig gevaccineerd en 84,1% kreeg ook een boosterprik. Het is nu afwachten of nog een vierde prik nodig hebben.

 

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Laat jij een vierde prik van het coronavaccin zetten? Of is dat volledig overbodig?"

De meningen zijn sterk verdeeld. De meeste mensen hebben hun beslissing alvast gemaakt.

"Zeker weten, een griepvaccin wordt ook ieder jaar vernieuwd. Misschien kunnen ze de twee in één jaarlijks vaccin samen geven", zegt Werner.

"Na mijn derde prik heb ik corona gehad, maar ik ben er niet doodziek van geweest, dus het zal wel voor iets goed zijn geweest. Steek die vierde prik er dus ook maar bij", schrijft Wendy.

"No way. Na de tweede prik ben ik drie maanden niet goed geweest. Minder energie, minder uithoudingsvermogen. Nee merci", zegt Ben.

"Als dat aangewezen is, zal ik die direct laten zetten. Zeker weten", schrijft Jos.

"Ik ben zo ziek geweest van die derde prik dat ik er feestelijk voor ga bedanken. Ik heb daar geen zin meer in", deelt Peggy mee.

"Ik laat hem wel zetten. Mijn dochter is kankerpatiënt en ik ben risicopatiënt", zegt Agnes.

"Nee, het is genoeg geweest", vindt Koen.

"Drie keer geprikt, drie keer ziek van geweest. Twee keer corona gehad en telkens goed ziek van geweest. Ook al werk ik in de zorg, ik twijfel toch om voor de vierde te passen", schrijft Rebecca.

"Ik heb deze al lang gehad. Laat anderen denken wat ze denken. Ik ben risicopatiënt", zegt Diana.

"Ik neem hem graag aan. Heb Covid gehad, zonder derde prik was ik er niet meer geweest", schrijft Denise.

"Dat iedereen doet wat hij wil, laat ieder kiezen voor zichzelf en respecteer die keuze. Niets opdringen langs beide kanten lijkt mij het beste", zegt Joeri.