"Dit is zeer slecht voor de volksgezondheid": Vandenbroucke bezorgd om andere reden dan AstraZeneca

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers stijgen opnieuw bijzonder snel in België. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is daar zeer bezorgd over. 

"Ik vind deze cijfers zeer verontrustend. We zien een zeer sterke circulatie van het virus, de voorbije dagen gemiddeld meer dan 2.800 vastgestelde besmettingen per dag. Dat is zeer veel en dat stijgt nu ook relatief sterk", aldus Frank Vandenbroucke in De Ochtend op Radio 1.

De minister ziet dat er een flinke toename van het aantal covid-patiënten is op intensieve zorg. Dat zorgt ervoor dat behandelingen voor andere patiënten opnieuw uitgesteld moeten worden.

"We zien een zeer sterke toename de voorbije dagen van het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen met covid-19. Meer dan 500 mensen liggen op intensieve zorg. Die bezetting begint zeer vol te lopen."

"Het aantal mensen die geen covid hebben en om andere redenen op intensieve zorg liggen is nog altijd minder dan normaal. Er worden nog altijd ingrepen uitgesteld wat echt heel slecht is voor de volksgezondheid."

"Onze ziekenhuizen lopen weer vol met mensen met covid. Dat is zeer verontrustend en ik denk dat dit meer dan een alarmsignaal moet zijn."