Expert verrast: “Als zij mogen openblijven, moeten de winkels weer dicht”

door: BVDO
shoppen met mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De roep om de scholen te sluiten wordt luider en luider. Toch lijkt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) daarvoor niet gewonnen. Volgens professor Dirk Devroey moet er dan iets anders dicht.

Door verschillende corona-uitbraken in scholen klinkt de roep om alle schoolpoorten dicht te doen enorm hard. Ook de buitenschoolse activiteiten voor de -13-jarigen staan ter discussie. 

Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey van de VUB vindt de sluiting van de scholen noodzakelijk. “Ik besef dat het geen wenselijke maatregel is en dat we die lang hebben uitgesteld, maar je moet het aantal contacten beperken”, zegt hij aan Knack. 

De scholen kunnen openblijven voor Devroey, maar dan moet er iets anders dicht. “Ook de winkels zijn nog open. Je zal een keuze moeten maken: we kunnen niet én scholen én winkels openhouden.” 

Volgens Devroey had veel opgelost kunnen worden door de grenzen te sluiten. “Ik had liever gezien dat men drie weken geleden de grenzen had gesloten, maar we komen altijd te laat.”