Dirk Devroey ongerust over zorgpersoneel: “Vaccin kan minder goed beginnen werken"

door: WVDS
Dirk Devroey
Afbeelding bron: Photonews

Huisarts en professor aan de Vrije Universiteit Brussel Dirk Devroey ziet dat momenteel de ziekenhuizen hun zorg nog kunnen bolwerken. Toch is hij bezorgd dat het vaccin minder goed zal beginnen werken en de zorgverstrekkers als eersten zullen uitvallen.

“Op dit moment kunnen de ziekenhuizen het nog bolwerken. We merken dat in onze buurlanden de ziekenhuizen hun voorzieningen betreft covid wel naar een hoger niveau brengen."

Dirk Devroey maakt zich zorgen dat de vaccins na verloop van tijd minder bescherming zullen bieden aan het zorgpersoneel. “Onze bezorgdheid is dat heel wat mensen in de medische sector en woonzorgcentra al 10 maanden gevaccineerd zijn", vertelt hij aan Redactie24.

“En bij die zorgverstrekkers maken we ons zorgen dat het vaccin minder goed zal beginnen werken, waardoor ze meer ernstig ziek zouden kunnen worden of meer in het ziekenhuis terecht zouden komen.”

Minder antistoffen

“We merken toch dat de hoeveelheid antistoffen vermindert na een tijdje, ook bij mensen met een normale immuniteit. Wat we absoluut niet willen is dat mensen die voor anderen zorgen als eersten zullen gaan uitvallen. Dat is zeker een aandachtspunt om het niveau in de ziekenhuizen op punt te kunnen houden.”

Intussen beslisten de ministers van Volksgezondheid dat het zorgpersoneel snel een boosterprik zal krijgen.