Dirk Devroey zegt waarop het staat: “Dan is werken in de zorg misschien niet de beste keuze”

door: WVDS
Dirk Devroey
Afbeelding bron: Canvas

Er is regelmatig onbegrip voor mensen uit de zorg die zich niet willen laten vaccineren. Dokter Devroey spreekt zich duidelijk uit voor een vaccinatieplicht voor zorgverstrekkers. Zij staan continue in contact met zwakkeren die ze verzorgen en waarvoor ze een gevaar kunnen zijn.

“Ik ben zeker ook voor een verplichting van een coronavaccinatie voor mensen in de zorg. Net zoals een poliovaccinatie voor elke burger verplicht is en een vaccin voor hepatitis B ook verplicht is voor iedereen in de zorg.”

“Mensen die het nut hiervan niet inzien of dit niet willen doen, vraag ik me af of ze wel op de goede plaats zitten in de zorg. Ik zeg niet dat dat slechte mensen zijn, maar dan is  werken in de zorg misschien niet de beste keuze, wanneer je twijfelt aan gevaccineerd worden.”

“In Frankrijk hebben ze de vaccinatie verplicht gemaakt. Daar zijn een paar duizend mensen die door weigering hun job niet meer kunnen uitoefenen. Ik vermoed dat dat ook de gevolgen zullen zijn in België als we een verplichting doorvoeren, maar dat zullen we wel te boven komen.”

Download nu de gratis app van Redactie24