Frank Vandenbroucke beseft: "Dat is voor veel mensen een afknapper geweest"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De strenge maar noodzakelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden vallen voor veel mensen zwaar. Vooral dat we Kerstmis niet met meer mensen kunnen vieren is voor velen een afknapper geweest, erkent minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).

"We kunnen voor een heel mooi kerstcadeau zorgen voor onszelf, voor de zorgsector en voor de jongeren door in deze periode onze persoonlijke contacten zoveel mogelijk te beperken en het kerst- en nieuwjaarsfeest in heel kleine kring te vieren", vertelde Frank Vandenbroucke donderdag in de Kamer.

"Dat is geen gemakkelijke boodschap, dat weten we, maar het mooiste cadeau voor jonge mensen die het heel moeilijk hebben, is dat deze ellende niet te lang blijft duren. Dus moeten de cijfers naar beneden en dat hebben we in onze handen."

"Het feit dat wij op dit ogenblik bij de beste van Europa behoren, is niet vanzelf gekomen. Dat komt omdat een overdonderende meerderheid van de mensen zich aan de maatregelen houdt."

De minister beseft dat de strenge maatregelen tijdens Kerstmis voor velen zeer moeilijk liggen. "Wel klopt het dat de berichten over het feit dat wij geen gewone Kerstmis zouden kunnen hebben, voor veel mensen een afknapper is geweest."

"Daar hebben veel mensen het nu extra moeilijk mee. Dat klopt. Het sterkt ons toch dat een overdonderende meerderheid zich aan de afspraken wil houden en wel solidair is. Daarmee zullen wij het moeten doen."

Abonneer je op onze dagelijkse nieuwsbrief