Groot probleem in supermarkten: Elk een winkelkarretje om met twee te shoppen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Supermarkten en grote doe-het-zelfwinkels krijgen af te rekenen met een nieuw fenomeen. Klanten omzeilen de regel om alleen te winkelen door enkel een karretje te nemen. 

In supermarkten komen er heel wat mensen toch met twee winkelen, zo stellen de supermarkten vast. Meestal nemen die koppels dan elk een karretje, waarmee het probleem opgelost lijkt. 

Moeilijk te controleren. “Er staat nergens geschreven dat je niet met een ander gezinslid tegelijk in een winkel mag zijn. Dat is ook niet te handhaven. Je moet wel afzonderlijk de aankopen doen”, zegt Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum aan Het Nieuwsblad. 

“De regel is heel simpel. Alleen winkelen, betekent alléén gaan winkelen. Een Duitser komt nog niet op het idee om twee karretjes te nemen, maar de Belg loopt de kantjes er graag van af”, vult viroloog Marc Van Ranst aan.  “Een regel die we niet handhaven, die volgen we niet. Als we ons afvragen waarom ons land zo hoog scoort in de besmettingscijfers, wel door dit soort zaken.”