"Hadden politici de moed gehad vaccinatie te verplichten, dan waren onmenselijke maatregelen niet nodig geweest"

door: MRO
zonder bezoek in hospitaal
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het UZ Brussel voert vanaf 10 januari een bezoekverbod in, omwille van soepelere quarantaineregels en omikron. Wij vroegen onze lezers of zij begrip hebben voor deze maatregel.

De reacties zijn verdeeld. Sommigen begrijpen de maatregel van het UZ Brussel, anderen vinden het weinig zinvol. Enkele reacties.

"Niet leuk. Vorig jaar in mei ben ik geopereerd, mijn man mocht enkel mijn valies komen halen, geen bezoek. Het zijn lange dagen. Eind deze maand heb ik terug een operatie en ik hoop dat hij op bezoek mag komen. Het is bang afwachten, het is niet hoopvol. Ik heb er begrip voor dat ze streng moeten zijn, maar zou toch leuk zijn om 1 persoon bij een patiënt toe te laten."

"Nee helemaal niet, op wat trekt dat nu. Ik blijf het zeggen: zolang je mag rondreizen zijn al die regels nutteloos."

"Ja natuurlijk, zij staan al bijna 2 jaar in het heetst van de strijd en hebben dan ook het recht om alles te doen wat kan om besmettingen te voorkomen. Natuurlijk heel jammer voor de patiënten. Hadden onze politici de moed gehad om vaccinatie van bij het begin te verplichten dan waren zo'n n onmenselijke maatregelen misschien niet nodig geweest."

"Ik heb vorige winter wekenlang in Gasthuisberg gelegen. Ik kreeg 1 keer per week 1 uurtje bezoek. Ik heb het ook overleefd en achteraf gezien was dat niet zo slecht. Beter zo dan daar constant met teveel volk aan uw bed te moeten zitten."

"Ja, verpleegkundigen hebben recht op respect. Echt respect en dat wil zeggen handjes klappen en gedaan dat is vlug vergeten. Dat iedereen zich laat inenten daarmee laten ze meer respect tonen. Zo zullen ook vlugger bezoekers toegelaten worden in ziekenhuizen. En dan is het ook veiliger voor de patiënten denk daar ook aan."

"Nee. Je moet daar zelf maar liggen als patiënt en je eigen man of familie mag je niet komen bezoeken. Dat is om zot te worden."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app

Tags